COM DIBUIXEN ELS NENS

El gran Muntañola, a la Vanguardia, dibuixava un divertit acudit on el protagonista era el nou mural del Col·legi d'Arquitectes que havia construït Xavier Busquets i Sindreu. Per no desentonar, el porter havia de ser picassià.
Els esgrafiats de Picasso es van inaugurar el 29 d'abril de 1962, però Picasso tenia llestos els cartrons dos anys abans. Sembla que en principi Busquets havia pensat en una obra per la façana i Picasso es va animar i en va fer cinc.La primera a la façana del carrer dels Arcs on hi ha el fris dels Infants

La segona a la façana del carrer dels Capellans on hi ha el fris de la senyera, amb una al·legoria de les colles de Sant Medir i dels cors de Clavé
La tercera a la plaça Nova on hi ha el fris de l'Alegria, amb balls populars i les palmes i palmons de Diumenge de Rams
Els altres estaven destinats a l’interior: a la cara interna del carrer dels arcs hi aniria el fris dels arcs...

...i a la de Capellans, el fris de la sardana.

Els dibuixos estan esgarrapats de la superfície i són una lliure interpretació del tradicional esgrafiat barceloní.
L'artista noruec Carl Nesjar va ser l'encarregat de fer aparèixer els dibuixos de Picasso. Armat amb un pistola de sorra va trigar sis mesos en acabar la seva obra.
La polèmica, a l'època, va ser gran, es diu que l'arquitecte Busquets, amb uniforme de la falange, va haver d'anar a tranquil·litzar el bisbe que no tolerava que l'obra d'un infidel es situés tant a prop de la catedral.