SANTA MARIA DEL ... BARÇA

Els vitralls de l'església de Santa Maria del Mar són moderns. Durant la guerra civil, l'església va estar cremant onze dies i el conjunt dels vitralls va rebentar  pels quatre cantons. L'edifici quasi cau en pes, però, miraculosament, encara llueix al barri de la Ribera. Immediatament, van pensar en la necessitat de restaurar-la i d'omplir  aquelles finestres buides amb nous vitralls. Un únic vitrall resta dels antics, era en restauració a un taller i van poder-lo posar de nou al seu lloc.
Però no vull parlar avui d'aquell vitrall del Judici que encara llueix a una de les finestres altes de l'edifici, sinó d'un petit detall que hi ha a un dels vitralls de la capçalera. Allà hi destaca l'escut del Barça. El motiu de trobar-lo allà l’hauríem de trobar-lo en el paper de mecenes que el Barça va fer. El que és més que un club va finançar un dels vitralls de l'església i per aquest motiu encara es pot veure l'escut.
Sembla clar que amb aquesta presència els jugadors que cada setmana defensen els colors blau i grana tenen una ajuda especial en santa Maria la culé.
 

1 comentari:

Sílvia Cañellas ha dit...

Per sort, a l'església de Santa Maria del Mar es conserven altres vidrieres antigues. És cert que algunes d'elles han sofert moltes restauracions, però això és una cosa que va lligada a la pròpia conservació de les vidrieres. La gran rosassa és un magnífic exemple del gòtic del segle XV, a la tribuna hi ha peces del segle XIX fetes pel taller Amigó i per altres de francesos. El pintor Claudio Lorenzale va fer alguns projectes interessants per aquestes peces... Se'n conserven també algunes de la primera meitat del XX... Us convido a visitar l'església parroquia de Santa Maria del Mar i a mirar amunt, no només a la recerca de l'escut de Barça sinó molts altres elements com els translúcids angelets blaus de darrera de la Coronació de la Verge o pictòriques barbes dels doctors de l'Església o, com no, el dimoni que estira els platerets de la balança en la que es pesa una ànima que ell vol endur-se'n (aquesta si a la vidriera del Judici Final)