PRIMERA INAUGURACIÖ A MONTJUÏC

Va ser a principis del segle XX quan l'Ajuntament de Barcelona va prendre la iniciativa d'adquirir una sèrie de finques a Montjuïc per tal de construir-hi un parc municipal. Les famílies Fitó i Vinyamala i el comte d'Olzinelles veieren com els seus terrenys de la muntanya passaven a la ciutat que aniria guanyant un important patrimoni natural que avui encara gaudim. Però d'aquells terrenys que passaven a mans municipals els més grans i els de major qualitat van ser els de l'advocat i periodista Josep Laribal, un home molt popular a la Barcelona, havia estat director de El Diluvio, diari republicà d'aquells anys, i també era el propietari dels Banys Orientals. Encara avui té el seu nom associat al jardí on es troba la font del Gat.
El 12 de març de 1909 s'inaugurava de forma provisional el nou parc municipal
L'Esquella de la Torratxa, amb la seva agudesa característica, va riure's de la situació i canviant la lletra de les cançons que dels cors de nens que havien cantat en aquella inauguració va servir per criticar que es gastés més en aquells terrenys que en netejar els carrers de la ciutat. La caricatura és de Picarol.



L'Ajuntament potser va rebre el missatge però no va deixar aparcat l'enjardinament de la muntanya i d'una manera més formal va fer una nova inauguració per la revetlla del 1910 aprofitant aquella festa popular.
Més tard vindria Jean Claude Nicolas Forestier i donaria l'aspecte que encara avui trobem a aquests jardins de Montjuïc.